€ 850.000,- k.k.
Status: Verkocht
Kamers: 6
Slaapkamers: 4
Badkamers: 2
Woonoppervlakte: 151 m2
Soort: Herenhuis
Bouwjaar: 1890

Haarlem – Waldeck Pyrmontstraat 6zw/rd

MUST SEE! Want hier woon je heerlijk rustig en op loopafstand van het historische centrum, aan de rand van de Leidsebuurt en bijna aan de Brouwersvaart in dit ruime herenhuis (ca. 151 m2 woonoppervlak). Het is een woning met veel mogelijkheden. Op dit moment is het een beneden- en bovenwoning. Je kan wonen in de bovenwoning, het verbouwen tot een geheel woonhuis, een deel verhuren, aanbouwen opnieuw indelen… Veel is mogelijk!
In zowel de huidige beneden- en bovenwoning hangt een fijne en gezellige sfeer. De benedenwoning heeft een ca. 10 meter diepe tuin op het westen en een volledig vernieuwde fundering als onderdeel van totaal casco herstel als stevige basis.

LOCATIE
De Leidsebuurt is van oudsher een oude volksbuurt met veel arbeidershuisjes. Tegenwoordig is het een zeer gewilde wijk vanwege de bouwstijl en de ligging dicht tegen het centrum. Er is er een buurtsupermarkt en op 5 minuten loopafstand, net als een grote Albert Heijn, de bioscoop en de schouwburg. En loop je nog iets verder door, sta je zo hartje centrum op de Grote Markt. Het station fiets je in ca. 5 minuten en de duinen in ca. 15 minuten. Voor hardlopers loop je binnendoor, langs de Houtvaart over het Houtmanpad, zo de natuur in. Daarnaast zit je via de oprit Haarlem Zuid zo op de A9, A5 of via de Randweg richting Alkmaar.

INDELING BENEDENWONING:
Entree, hal met meterkastopstelling, een eenvoudige badkamer met douche, toilet en wastafel en een bergkast met boiler en aansluitingen voor wasmachine. Dichte keuken met deur naar zonnige achtertuin.

Aan de achterzijde lichte woonkamer met openslaande deuren en aan de voorzijde slaapkamer. Beide kamers hebben nog een mooi ornamenten plafond.

INDELING BOVENWONING:
Parterre: Entree, halletje met meterkastopstelling.

1ste verdieping: overloop, bergkast en toilet voorzien van mooie kraaldelen, ruime lichte woonkamer met houten vloer, authentiek plafond en schouw. Heerlijke open keuken met diverse inbouw apparatuur en een gasfornuis. Aan de voorzijde een kleine werkkamer annex kleine slaapkamer op de overloop.

2de verdieping: Prachtige ruime open ruimte welke zeer goed de mogelijkheid biedt om deze naar eigen wens in te delen. Nu is de ruimte ingedeeld als slaapkamer annex leef- en speelruimte en is licht door de twee geplaatste dakramen en bestaande dakkapel. Aan de achterzijde een 2e slaapkamer en badkamer met ligbad, wastafel en douche.

VOOR INDELING EN MATEN ZIE KLEURENPLATTEGRONDEN

BIJZONDERHEDEN:
– Funderingsherstel (incl. gereinigde voor- en achtergevel, vernieuwen leidingwerk gas, water en gas)
– Beneden- en bovenwoning zijn (nog) gesplitst en verhelen is (volgens opgave Gemeente Haarlem) kosteloos en geen vergunning vereist.
– Dak is volledig vernieuwd en geïsoleerd
– Woonoppervlakte 151 m², bruto vloeroppervlakte 173 m², inhoud 573 m³ (NEN 2580)
– Elk appartement heeft eigen meters (beneden 4 groepen en 1 aardlekschakelaar, boven 6 groepen en 2 aardlekschakelaars.
– Verwarming benedenwoning middels afgesloten gaskachel en warm water via 120liter boiler.
– Verwarming en warm water bovenwoning middels Remeha Quinta HR (2012)
– Parkeren middels parkeervergunning (€ 106,- p/j voor eerste auto) en bezoekersregeling
– V.v.E. is op dit moment niet actief.
– Oplevering in overleg.

Documenten

Bijzonderheden

Dubbele bewoning mogelijk

Waldeck Pyrmontstraat 6zw/rd op de kaart

Google map