Your search results

DNB voorspelt daling van huizenprijzen

Posted by Zuiver Makelaars on 23rd juni 2023
| 0

Belangrijke update: DNB voorspelt daling van huizenprijzen in de komende jaren

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft recentelijk nieuwe gegevens gepubliceerd die wijzen op een afname van de huizenprijzen in de nabije toekomst.

De woningmarkt koelt verder af, waarbij de huizenprijzen al aanzienlijk lager liggen dan het hoogtepunt dat bereikt werd in juli 2022. In april 2023 werd zelfs al een daling van meer dan 6% waargenomen. Bovendien is er sprake van een afname in het aantal woningtransacties, met name bij nieuwbouwwoningen. In 2022 werd een daling van 15% ten opzichte van 2021 genoteerd.

Volgens de prognose van DNB zullen de huizenprijzen in de komende jaren verder dalen. Zo wordt er voor 2023 een daling van 5,1% verwacht, gevolgd door een verdere daling van 3,8% in 2024 (beide in vergelijking met het voorgaande jaar). Deze afname wordt toegeschreven aan de stijgende hypotheekrente, waardoor mensen minder kunnen lenen.

Na 2024 wordt er echter herstel verwacht in de inkomens van huishoudens, wat zal leiden tot een stijging van de woningprijzen. De prognose van DNB suggereert een licht prijsherstel van gemiddeld 0,2% in 2025.

Het is belangrijk om op te merken dat er veel onzekerheid is rondom de voorspellingen van de woningmarkt. DNB geeft aan dat het vertrouwen in de woningmarkt moeilijk te voorspellen is.

Indien je je afvraagt of dit het beste moment is om een woning te kopen of te verkopen, raden wij aan om contact op te nemen met Zuiver Makelaars voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.