Your search results

Welke wijken krijgen wanneer betaald parkeren?

Posted by Zuiver Makelaars on 20th april 2023
| 0

Vanaf 2024 zal betaald parkeren worden uitgebreid in 11 wijken met in totaal 22.000 parkeerplaatsen. Om de uitbreiding in goede banen te leiden, zal het proces worden opgesplitst in 3 fases. De wijken die aansluiten op gebieden waar al betaald parkeren is, zullen als eerste worden aangepakt. In het voorjaar van 2024 zal het Haarlemmerhoutkwartier, Houtvaartkwartier en Duinwijk als eerste aan de beurt zijn. Daarna volgen in het najaar van 2024 de Transvaalwijk, Indischewijk en Ter Kleefkwartier. In het voorjaar van 2025 zal de uitbreiding plaatsvinden in de Amsterdamsewijk, Slachthuiswijk, Delftwijk, Vogelenwijk en Vondelkwartier.

Om te voorkomen dat mensen in andere wijken gaan parkeren, zullen wijken die dicht bij elkaar liggen tegelijkertijd worden aangepakt. Hierdoor worden de wijken die aansluiten op het gebied waar nu al betaald parkeren is, als eerste behandeld. Dit betekent dat het vergunningengebied D Noord met de wijken Delftwijk, Vogelenwijk en Vondelkwartier in de laatste fase zal vallen.

Het uitbreiden van betaald parkeren zal bijdragen aan het verminderen van parkeerproblemen en het verbeteren van de toegankelijkheid van straten en stoepen voor bijvoorbeeld hulpdiensten, ouderen en mindervaliden. Ook zal er meer ruimte zijn voor groen in de straten.

Om het proces voor bewoners zo soepel mogelijk te laten verlopen, zal de gemeente enkele maanden voor de invoering van betaald parkeren praktische informatie verstrekken en hulp bieden bij het aanvragen van parkeervergunningen. Daarnaast zal er overleg worden gepleegd met vertegenwoordigers van belangenorganisaties en koepelorganisaties om eventuele gevolgen van het betaald parkeren te bespreken en te kijken of er aanvullende maatregelen nodig zijn om het functioneren van instellingen niet onnodig te belemmeren.