Your search results

Ruil uw tegels in voor planten

Posted by Zuiver Makelaars on 20th april 2023
| 0

Komende zaterdag 15 april kunt u weer tegels omruilen voor planten. Zo maken we Haarlem samen een stukje groener.

“Het is veel gezelliger binnenkomen zo!”

Anne Andela uit Molenwijk heeft kort geleden al tegels in haar voortuin vervangen door groen. “We wonen hier nu 5 jaar. Zowel de voortuin als de achtertuin waren erg versteend. De achtertuin hadden we al eerder aangepakt, maar de voortuin vond ik lastiger. We hebben daar ook loopruimte en plek voor de fietsen nodig. In het wijkkrantje zag ik een oproep van de groengroep van de wijkraad. Ze zochten mensen die met wat hulp hun tuin wilden vergroenen. We hebben toen zelf de tegels eruit gehaald en vrijwilligers hebben er onder andere een mooie vlinderstruik voor in de plaats gezet. We zijn heel blij met het resultaat. Het is veel gezelliger binnenkomen zo. Uiteindelijk willen we nog wel meer groen aan de voorkant. Misschien zetten we er nog een plantenbak naast.”

NK Tegelwippen

Haarlem doet op 15 april mee met het NK Tegelwippen. Dat is een landelijke wedstrijd tussen gemeenten met als doel meer ruimte te maken voor groen in de stad. Alle tegels die op deze dag worden ingeleverd tellen mee voor gemeente Haarlem in het eindklassement van het NK Tegelwippen.

Lukt het niet om zelf tegels weg te brengen? Elke maandag kunt u een afspraak maken voor de tegeltaxi. Spaarnelanden haalt uw oude tegels dan gratis op(link is extern)