€ 550.000,- k.k.
Status: Verkocht
Kamers: 6
Slaapkamers: 3
Badkamers: 1
Woonoppervlakte: 125 m2
Perceeloppervlakte: 111 m2
Soort: Herenhuis
Bouwjaar: 1914

Haarlem – Van der Vinnestraat 22

In één van de mooiste straatjes van het Kleverpark en op steenworp afstand van de prachtige Bolwerken een ruim en naar eigen smaak te moderniseren karakteristiek herenhuis uit 1914, dat zich kenmerkt door hoge plafonds en ramen waardoor het een zeer licht huis is. Er zijn goede mogelijkheden om de woning te vergroten middels opbouw.

LOCATIE
Het KLEVERPARK met zijn prachtige panden en een vriendelijk, bijna dorps aandoend centrum, met om de hoek ,in de Van Ostadestraat, een aantal uitstekende buurtwinkels zoals een bakker, vis- en groenteboer, kwaliteitsslager en een delicatessenwinkel. Er zijn verschillende scholen in de wijk, en er zijn, als één van de weinige wijken in Haarlem, diverse gezellige horeca gelegenheden.

De woning ligt aan de rand van de Bolwerken. Ideaal voor een mooie wandeling, de hond uit te laten of het water op te gaan en te gaan varen of te suppen.

Op loopafstand van het NS-station en stadshart van Haarlem. Met de trein staat u binnen 20 minuten in hartje Amsterdam. Haarlem kent een veelvoud aan culturele activiteiten, en is diverse malen uitgeroepen tot winkelstad van het land met een zeer gevarieerd aanbod aan winkels. Uitvalswegen richting A9 zijn eenvoudig te bereiken en de duinen en stranden zijn op fietsafstand.

INDELING
Parterre: entree, voormalige vestibule met originele tegels op de wand en glas in lood, hal met verdiepte trapkast, ruim toilet met fontein. De woonkamer (voormalig en suite) heeft hoge plafonds (ca. 3.10m.) en hoge raampartijen waardoor het zeer licht is in de woning, een erker aan de voorzijde en openslaande deuren naar de achtertuin. Half open keuken met diverse losse apparatuur.

1ste verdieping: Overloop, badkamer met ligbad, wastafel, 2e toilet en aansluitingen voor wasmachine en droger. De voor- en achterslaapkamer is nu één open ruimte waar eenvoudig twee aparte slaapkamers van gemaakt kunnen worden. Op het voormalig balkon een serre over de volledige breedte van het huis. Aan de voorzijde een kleine slaapkamer.

De verdieping heeft diverse lichtkoepels waarvan er één toegang geeft tot het dak met karakteristieke fopkap. Door de lengte van het huis is het eventueel mogelijk om 4 slaapkamers op de 1ste verdieping te realiseren door het verplaatsen van de badkamer naar het midden van de etage.

VOOR INDELING EN MATEN ZIE KLEURENPLATTEGRONDEN

BIJZONDERHEDEN:
– Woonoppervlakte ca. 125m2 (bruto vloeroppervlak 136 m2), inhoud ca. 483 m3
– Volledig naar eigen smaak te renoveren met mogelijkheden voor opbouw (opbouw vergunning via de gemeente).
– Bouwjaar 1914
– In het Kleverpark, direct naast het centrum van Haarlem.
– Elektra 3 groepen
– Dak is vernieuwd en geïsoleerd in 1998
– Verwarming en warm water middels CV-ketel Nefit Topline HRC25 (2007) en gaskachel
– Parkeren d.m.v. vergunningen, bezoekers met bezoekersregeling.
– Oplevering in overleg

Documenten

Bijzonderheden

Beschermd stads of dorpsgezicht

Van der Vinnestraat 22 op de kaart

Google map